We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

UPPER DON: SIR DONNERHALL I HENGSTVEULEN UIT VOLLE ZUS HENKIE  

Te koop extra galopperende bruin bles met 4 witte benen, Upper Don met als (groot)vader(s) de voor het 3de jaar in de toptien WBSFH-ranking staande dressuurvererver Sir Donnerhall I (Sandro Hit) x volle zus van de goedgekeurde KWPN-hengst Henkie (Alexandro P x Grand Prix dressuur hengst Upperville x Zep), geboren op 24 mei 2024.  

Naast de sportvererving van Sir Donnerhall I en Sandro Hit beschouwen insiders een product van Sir Donnerhall I als goud voor de dressuursportfokkerij. Sir Donnerhall I staat bekend om zijn werkwilligheid en grootvader Sandro Hit om het bloed, de souplesse en galoppade. Sir Donnerhall I leverde meer dan 70 Grand Prix-paarden en o.a. de goedgekeurde hengsten Cadans M, Mister Diamond en Lantanas en staat als grootvader te boek bij de KWPN-hengsten Mclaren en Lamborghini U.S.  

Upper Don is het eerste veulen van Jamanda II (Alexandro P x Upperville): een volle zuster van de spraakmakende hengst Henkie, winnaar van de hengstencompetitie 2016/2017, die met Olympiade-amazone Adelinde Cornelisse op de WK Jonge Paarden in 2017 als vijfjarige 6de en in 2018 8ste werd. Henkie is thans Lichte Tour gekwalificeerd.

Moeder Jamanda II beschikt op het sterpredicaat (8 draf) en slaagde voor de EPTM-dressuurtest 75 punten, waarbij ze 80 punten voor de draf en houding en balans scoorde. De keur sport grootmoeder Jamanda (Zep) is in de Z-dressuur uitgebracht. Een halfzus van de moeder is de elite merrie Merci-Jamanda (Almoretto).  

De  preferente prestatie grootmoeder Beaujamanda (Upperville) is een halfzuster van 20-jarige prestatiemerrie Amanda II (Farrington) die ons 15 veulens bracht, waarvan 14 (12 merrieveulens!) van Alexandro P. Bijna allen werden als veulen en driejarige uitgenodigd voor de nationale keuring: Flip (kampioen 2010), Godiva (reserve 2011 en 2015 bij keurmerries), Hanna (2012 reserve en 2015 kampioen), Ida (2016: reserve), Jo (2014 kampioen), Kaya (2015 kampioen, 2018 reserve), Layla (2016 reserve, 2019 kampioen), Mia (2017 kampioen, 2022 reserve), Nina (2021 kampioen), Rosa (2021 reserve). Ondertussen wordt Layla-Amanda in Amerika in de Prix St. Georges uitgebracht en is Mia-Amanda in de Z1 gekwalificeerd en legde Nina-Amanda succesvol een goede IBOP onder het zadel af. Zie compositiefoto!  

Ook de goedgekeurde Lichte Tour hengst Jupiler S (Charmeur x Jet Set D) en bij het ZfdP goedgekeurde Louis Vuitton alias Hey Henkie (Hermes x Cabochon), die zich kwalificeerde voor de WK Jonge Paarden met Sascha Schulz komen uit dezelfde moederlijn.  

Daar waar Henkie, bekend staat om zijn instelling, stap, kracht en mechaniek (over de knie) van bewegen hebben wij daar in Upper Don aan toegevoegd via Sir Donnerhall (Sandro Hit) galoppade en souplesse.  
De origineel gefokte, intelligente en sportief gebouwde Upper Don heeft een bijzondere genetische fokwaarde daar hij vrij is van het bloed van Jazz-, Ferro-, Krack C- en Gribaldi-bloed.

Stamboom

Vader Sir Donnerhall I
Hauptpremie M1-dressuur
Vader van vader Sandro Hit
Z2-dressuur
v.v.v. Sandro Song (Sandro x Gepard)
1.20 springen Z2-dressuur
m.v.v. Loretta (Ramino x Welt As)
Moeder van vader Constance C
Elite Staatspramie
v.m.v. Donnerhall (Donnerwetter x Markus)
Grand Prix
m.m.v. Constance II (Feldherr x Grundyman xx)
Moeder Jamanda II
ster EPTM dressuur L2-dressuur
Vader van moeder Alexandro P
preferent ZZ Zwaar
v.v.m. Koss (El Corona x Goudsmid)
preferent 1.20 springen Z2-dressuur
m.v.m. Itilde (Satelliet x Uriant)
keur preferent
Moeder van moeder Beaujamanda
prestatie pref ster voorlopig keur
v.m.m. Upperville (Cabochon x Creool)
Grand Prix
m.m.m. Jamanda (Zep x Unitas)
keur sport Z-dressuur