We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Stoeterij de Stikelpleats geeft u een unieke kans om te investeren in een bijzondere fokmerrie. Fozella is een Baltic merrie en sinds veulen af aan bij ons in het bezit. We hebben haar de kansen gegeven om in de sport te lopen en samen met Julian de Boer heeft ze 1.40 parcoursen gelopen. Ook heeft Fozella samen met Julian 2 maal een muur van 2.10 overwonnen met het puissance springen. Hiermee wonnen ze een keer de rubriek en werden een keer 2e. Als dat geen vermogen is. Daarnaast beschikt Fozella over veel bloed en enorm snelle reflexen en dit geeft ze ook door aan haar nakomelingen. 

Fozella komt uit de bekende zella-lijn wat een lijn is waar sportpaarden uit voortkomen.
Verschillende nakomelingen van Fozella zijn naar het buitenland verkocht en zijn we helaas uit het oog verloren. Welke we wel nog in het vizier hebben is de Cardento nakomeling Luzella, die onlangs nog een rubriek wist te winnen op Jumping Amsterdam in het 1.35. (laatste 2 foto's)

Daarnaast hebben we nog verschillende jonge merries van haar lopen in de opfok en we hebben ook nakomelingen van Luzella en ook van haar dochter hebben we alweer een merrie. Dit is dan ook de reden van verkoop. We willen iemand anders de kans bieden om ook zo'n mooi lijntje op te bouwen. 
We hebben dit jaar 2 embryo's weten te spoelen uit Fozella. Daarom is ze dit jaar niet drachtig. Dit geeft de koper de kans om zelf nog de keuze te maken. 

De vraagprijs voor Fozella is 25000 ex btw.

Stamboom

Vader Baltic
Vader van vader
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v.
m.m.v.
Moeder Ozella
Vader van moeder Kastello
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder Karola
v.m.m.
m.m.m.