We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

INTERESSANT GEFOKT GROOT LANG GELIJND JAARLING VAN HERMÈS UIT MOEDERLIJN HENKIE  
In verband met aanfok te koop de donkerbruine kol, Tsjip (Grand Prix hengst Hermès x ster Jo-Amanda van Alexandro P x prestatiemerrie van Farrington x Zep), hengst geboren 1 mei 2023.  
Tsjip is een volle zuster van de nog op het bedrijf aanwezige Sammy-Jo-Amanda, die vorig jaar deelname aan de Nationale Veulenkeuring dressuurpaarden (zie 2-tal fotos). Vader Hermès (Easy Game x Flemmingh x Jazz) werd met Dinja van Lieren 2022 Nederlands kampioen en behaalde 2x brons tijdens de WK in Herning en is een serieuze kandidaat voor het Olympiade Team Parijs.  
Moeder Jo-Amanda  (1.90 groot) werd als veulen (2014) reserve-kampioen bij de Gelderse en in 2017 bezette ze op de NMK de 3de plaats. Ze werd in het stamboek opgenomen met 80 exterieur en 80 beweging. Haar moeder, Amanda II, die 14 veulens van Alexandro P bracht, beschikt over het prestatiepredicaat. Volle zusters van Jo-Amanda: Godiva-,  elitemerries Hanna- en Ida-, Kaya- (85 exterieur, 80 bewegingen), elite Layla-Amanda (85/85), keur sport Mia-Amanda (80/80), keur Nina-Amanda (80/85) werden gehuldigd als nationaal (reserve)keuringskampioen, als veulen en/of als driejarige c.q. keurmerrie. In 2021 werd een zuster van de Jo, Rosa-Amanda, reservekampioen bij de merrieveulens. Zie compositiefoto.
Jo’s volle zuster de NMK kampioene 2019, elitemerrie Layla-Amanda werd succesvol door Jonna en Micky Schelstraete in de sport uitgebracht en is thans ‘Princess Layla’ in de VS. De grootmoeder van Tsjip is ook de grootmoeder van het de goedgekeurde hengst Henkie (Alexandro P x Upperville), die met Adelinde Cornelissen deelnam aan de WK Jonge Paarden in Ermelo en thans in de Lichte Tour wordt uitgebracht. Uit dezelfde moederlijn werd bij het ZfdP en Westfalen goedgekeurd Louis Vuitton alias Hey Henkie (Hermès x Cabochon), die thans in Luxemburg verblijft bij Sascha Schulz, die zich met hem voor de WK Jonge Paarden Ermelo kwalificeerde.  

De zeer interessant, out of the box denkende, laag verwante extra ontwikkelde grote lang gelijnde Tsjip van de Grand Prix hengst Hermes uit de sportieve solide moederlijn (met veel Trakehner en Holsteinerbloed gestapeld op een Gelders fundament) van Henkie is interessant voor de hengstenopfok en verdient een ambitieuze ruiter/amazone.
Tsjip beschikt over het D-OC predicaat.

Stamboom

Vader Hermès
Grand Prix met Dinja van Lieren
Vader van vader Easy Game
D-OC elite PSG/Inter I
v.v.v. Gribaldi (Kostolany x Ibikus)
GP dressuur
m.v.v. Evita (Schwadroneur x Cannon Row xx)
Moeder van vader Bukkie
keur pref prestatie
v.m.v. Flemmingh (Lacapo x Carneval)
1.30 springen
m.m.v. Ukkie (Jazz x Chronos)
elite
Moeder Jo-Amanda
ster voorlopig keur
Vader van moeder Alexandro P
preferent ZZ-Zwaar
v.v.m. Koss (El Corona x Goudsmid)
m.v.m. Itilde (Satelliet x Uriant)
keur preferent
Moeder van moeder Amanda II
prestatie ster voorlopig keur
v.m.m. Farrington (Wellington x Doruto)
keur
m.m.m. Jamanda (Zep x Unitas)
keur sport Z-dressuur