We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

STOER STERK MACHTIG GELDERS JAARLING MERRIE MET FRONT, TECHNIEK, TRITT EN MECHANIEK IN DE BEWEGING  

Wegens aanfok te koop de bruine kol sneb Terance (Henkie x ster Distance van Laurentz x de keur prestatiemerrie Mesalliance van Cabochon x UTV-kampioene keur preferente Esperance van Goudsmid), geboren 11 april 2023. Ze bezette de 5de plaats bij de merrrieveulens op de NVK 2023.
Zij is een volle zuster van de kampioen bij de Gelderse merrieveulen op de NVK in Ermelo 2022; Stance, die aangehouden wordt om t.z.t. de Gelderse fokkerij voort te zetten.  
De over veel front en houding beschikkende Terance valt op door veel tritt, mechaniek en macht in de bewegingen, waarbij het mooie voorbeengebruik over de knie extra aanspreekt. De galoppade is powerfull. Vader Henkie (Alexandro P) presteerde zeer succesvol met Adelinde Cornelisse tijdens de Wereldkampioenschappen Jonge Paarden in Ermelo en wordt thans in de Lichte Tour uitgebracht.

Distance’s moeder de keurmerrie Mesalliance beschikt over het sportpredicaat dressuur en werd op basis van sportprestaties van haar kinderen, prestatiemerrie. Halfbroers/zusters van de moeder van Terance zijn, de in de sport ZZL gekwalificeerde Gentil, Z1-lopende Florance en Elegance (allen van Alexandro P) en de keur sportmerrie (Z1) Tendance (Osmium). Grootmoeder Mesalliance is ook de grootmoeder van het Zware Tour paard Cipollini (Laurentz) en de Z1-gekwalificeerde Z.O.Z. (Elegant). Een halfzus van Mesalliance is de NMK keur sportmerrie Ordonnance (Wagenaar).  
De overgrootmoeder, de UTV-kampioene Esperance is de grootmoeder van het Z-dressuurpaard Bengel (Sander) en de M-dressuurpaarden Bodensa-May (Parcival), Esperance II (Upperville), Jim (Rubus B) en het M-menpaard Ultralux (Cabochon).  

Terance heeft, naast dat zij waardevolle genen heeft voor de Gelderse fokkerij, alles in zich om zich te ontwikkelen tot een veelzijdig (dressuur en/of mennen) sportpaard.  

Uw kans om een goede fokmerrie danwel fijn sportpaard te kopen.  

Stamboom

Vader Henkie
WK Jonge Paarden en PSG/Inter onder Adelinde Cornelissen
Vader van vader Alexandro P
preferent ZZ-Zwaar
v.v.v. Koss (El Corona x Goudsmid)
preferent 1.20 springen Z2-dressuur
m.v.v. Itilde (Satelliet x Uriant)
Moeder van vader Beaujamanda
ster voorlopig keur prestatie
v.m.v. Upperville (Cabochon x Creool)
Grand Prix
m.m.v. Jamanda (Zep x Unitas)
keur sport Z-dressuur
Moeder Distance
ster
Vader van moeder Laurentz
1.10 springen en Z2-dressuur
v.v.m. Bazuin (Satelliet x Gloriant)
Z2-dressuur
m.v.m. Erika (Unitas x Folio)
prestatie keur prestatie
Moeder van moeder Mesalliance
keur prestatie sport M2-dressuur
v.m.m. Cabochon (Vincent x Commandant)
keur
m.m.m. Esperance (Goudsmid x Commandant)
keur preferent

Prestatielijst

Evenement Jaartal Categorie Plaats geëindigd
Dag vh Gelders Paard 2023 Merrieveulens 3de plaats
Nationale veulenkeuring 2023 Merrieveulens 5de plaats