We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

LOCATIE: VALKENSWAARD
FOKKER: Dhr. M. Tegenbosch
CONTACT: Sabine Smit – Veulentekoop.nl – +31 (0)6 – 22 44 68 43
Bij aanschaf van deze jaarling betaald u geen commissie!
_____
Typhoon is een dressuurveulen met een veelbelovende toekomst. Hij beweegt met veel buiging in de gewrichten en beschikt over een achterbeen waarvan je alleen maar kunt dromen. Zijn broers en zussen vinden inmiddels moeiteloos de weg omhoog in de dressuursport. Wil jij ook schitteren in de dressuurring? Wacht dan niet langer, want Typhoon is jouw opkomende talent.
_____
Moeder Hanne is een nakomeling van de tweevoudig wereldkampioen jonge dressuurpaarden Florencio I.  Hanne haar nakomeling beschikken over bovengemiddelde bewegingen, waarbij het achterbeen gebruik opvalt. Haar zoon Nando wordt op M1 niveau uitgebracht in de sport en dochter Lizelotte loopt op L2 niveau en zal ook op niet al te lange termijn de overstap maken naar de M-dressuur. Lizelotte is tevens met haar 14 jarige amazone geselecteerd voor een jong talentenplan. Zoon Mozart (v. Negro) wordt inmiddels op Z1 dressuur in de sport uitgebracht en in 2021 werd de eveneens volle broer van Typhoon, Rudolph (v. Negro) als veulen verkocht naar de USA.

Grootmoeder Corina bracht de ster, voorlopig keur merrie Miss Minecraft (Apache). Haar zon Igor V (v. Negro) werd in 2015 op Sell Veulenveiling verkocht voor maar liefst € 33.000,-.Overgrootmoeder Naomi (v. Houston) bracht het internationale PSG/Inter I paard Don Diego (v. Jazz) - Anna Vorontsova (RUS).
_____
Vader is niemand minder dan de preferente hengst Negro die ook voor het vaderschap tekende van Olympisch Kampioen Valegro. Een hengst die zijn top instelling, sterke achterbeen en talent voor piaffe en passage aan zijn nakomelingen doorgeeft.

Stamboom

Vader Negro
Inter A/B/ II, Preferent
Vader van vader Ferro
Grand Prix
v.v.v. Ulft
Keur
m.v.v. Brenda
Ster, Pref, Prestatie
Moeder van vader Fewrie
Keur, Preferent, Prestatie
v.m.v. Variant
Grand Prix
m.m.v. Mewri
Keur, Pref, Prest, Spsort-spr.
Moeder Hanne
Stb.
Vader van moeder Florencio I
PSG/Inter I
v.v.m. Florestan I
Premiehengst
m.v.m. Walessa
Moeder van moeder Corina
Stb.
v.m.m. Vivaldi
PSG/Inter I
m.m.m. Naomi
Keur