We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Mooi type, superchique zwartbuine 3,5 jarige merrie Amaryllis Z

Wij hebben Amaryllis Z (Ami) , geboren 29-02-2020, als veulentje gekocht. Ami meet nu plm 162, volgens haar fokster zal ze 165 worden. Ze is zadelmak en zou nu verder getraind kunnen worden om straks lekker de sport in te gaan. Helaas heeft onze dochter, ivm examenjaar, hier niet genoeg tijd voor en hebben wij besloten een nieuw huis voor Ami te zoeken. Het liefst zien wij een amazone/ruiter met kennis van het opleiden van jonge sportpaarden.

Ami is goed opgevoed, braaf met trailer- en vrachtwagen laden, braaf met wassen, bij de hoefsmid/tandarts etc. Ze is netjes ingeënt en ontwormd.

Voor meer informatie graag contact opnemen via whats app: 06 12564823

Met de Holsteiner Askari keert in 2014 in van de meest beduidende springpaarden vererver terug naar zijn eerste dekstation. In Neustadt/Dosse begon hij aan zijn sport- en dekcarrière. Hier won hij de hengstenproeven springen met een score van 144 punten en zijn eerste wedstrijden jonge paarden. Hij was tweemaal finalist op het Duits kampioenschap in Warendorf en werd in 2002 vice-Duits kampioen onder Dirk Ahlmann.  Askari kan onder verschillende ruiters meer dan 100 successen op internationale en nationale wedstrijden voorleggen tot op 3sterren niveau. Met deze overwinningen bevestigt hij wat we ook zien in zijn afstamming: het beste prestatiebloed.  Zijn vader Acord II heeft ondertussen op basis van zijn nakomelingen een winstsom van rond de 2,5 miljoen euro. De moeder van Askari leverde nog 2 internationale sportpaarden en de grootmoeder Tigris is de volle zuster van de stempelhengsten Calypso I en II.Die bijzondere qualiteiten in de sport en de mooie genetische verankering zijn 2 belangrijke argumenten om deze hengst te gebruiken.Met 650.000 euro eigen winstsom en met een fokwaarde springen van 146 punten met 94% zekerheid behoort hij tot de besten van Duitsland. Hij leverde niet alleen de topper in sport en Vice-Duits kampioen 2012 Araldik, maar meer dan 60 succesvolle s-springpaarden, waarvan er verscheidene op internationaal niveau meedraaien.Belangrijke nakomelingen zijn onder andere van Zangersheide, Asca Z, en Aragon Z.Deze laatste was succesvol in Lyon, Calgary, London en in 2013 winnaar van de grote prijs van Verona onder Christian Ahlmann.

Stamboom

Vader Spezial Color R
Vader van vader Samenco
v.v.v. Samber
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v.
m.m.v.
Moeder Abby
Vader van moeder ASKARI
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder
v.m.m.
m.m.m.